BSA M21

  BSA M21     BSA M21 

- Historien -
Historien om Misse

Jeg købte M21'en af Morten i Måløv på Sjælland. Morten's far havde kørt cyklen hjem fra England hvor den havde tjent som redningskøretøj hos AA Service. Dengang var cyklen monteret med sidevogn. Da sidevognenskassen var af træ, er den rådnet op og stellet gået tabt. Der blev aldrig betalt afgift af det orginale stel. Istedet blev alle dele fra cyklen bygget over på et andet stel som var dansk registeret.
Derved blev cyklen som oprindelig er fra 1963, til en årgang 1954.
Udviklingen på M21 var stortset stoppet i slutningen af dens levetid, så der er ingen ændringer fra '54-modellen frem til '63-modellen på trods af at der er gået 9 år !
Dog var det i 1954 valgfrit om man ville have M21'eren med solo eller Twin sæde. Hvor den i '63 kun kunne købes med twinsæde.
Noget helt specielt var at i 1961-63 blev der produceret nogle specielle eksemplare til AA Road Service. Det specielle ved dem var at de udover den 6 volt dynamo også havde monteret Generator (Alternator) på krumtappen. Generatoren var udelukkende blevet monteret for at kunne levere 12 volt til ekstra udstyr.

Læs om BSA's historie på:

www.bsa-regal.co.uk

Læs om BSA M21's historie på:

www.ozebook.com